You are hereMaakuntasuunnistus 2019

Maakuntasuunnistus 2019


Kutsu ] [ Ohjeet ] [ Tulokset ] [ Väliajat ] [ Analyysi ] [ Reittihärveli ] [ Kuvia ] [ Touhon kuvia ]


Kilpailuohjeet

Keski-Suomen järjestyksessään 31. Maakuntasuunnistus 20.5.2019 klo 18.00.

Järjestäjä: Laukaan kunta, 85-vuotta täyttävä Vihtavuoren Pamaus ja Keski-Suomen suunnistus ry.

Kilpailun tuomarineuvosto: Ossi Heikkilä, Maria Rantala, Pekka Raatikainen

Palkinnot jakaa tulosten valmistuttua Laukaan kunnan vapaa-aikatoimen johtaja Seppo Virta ja Vihtavuoren Pamauksen edustajat:

  • Koko viestin parhaalle ja siis voittajakunnalle kiertopalkinto vuodeksi
  • Koko viestin kolmelle parhaalle joukkueelle plakaati.
  • Koko viestin voittajille Laukaa-kultamitalit, kunniakirja ja taimipaketti
  • Koko viestin kakkosille Laukaa-hopeamitalit ja taimipaketti
  • Koko viestin kolmosille Laukaa-pronssimitalit ja taimipaketti
  • Alle 5000 asukkaan kunnan parhaalle joukkueelle kunniakirjat ja taimipaketti
  • Puulaakiviestin voittajille kunniakirjat ja taimipaketti

Taimipaketit, plakaatit ja mitalit kustantanut Laukaan kunta. Taimipaketit koonnut ja välittänyt Päivin Puska&Pensas (Valkolantie 1107)

Toiminta ennen lähtöä:

Joukkueiden numerot ovat aakkosjärjestyksessä (esim. 121-126 maakuntaviesti tai 321-324 puulaakiviesti). Numerossa olevat kaksi ensimmäistä numeroa ovat joukkueen numero ja viimeinen numero kertoo juoksijan osuuden. Tarkistakaa joukkueen kaikki emitnumerot ennen kilpailua, mahdolliset muutokset infoon. Kilpailunumerot hakaneuloineen ja emitlipukkeineen löytyy joukkueittain infosta. Eväspaketit ovat noudettavissa puffetista sen varanneille kuntajoukkueille.

Emitnollaus lähtöpaikan lähellä välttämätön kaikille. Yhteislähtö sekä maakuntaviesti- että puulaakiviestissä tapahtuu lähtölaukauksella kilpailukeskuksesta tasan klo 18.00. Ennen vaihtoa suoritetaan ”maalileimaus”, kartan luovutus sekä jatkajan kartan otto ja luovuttaminen hänelle lähtöpuomilla. Lopuksi emitluku tulospalvelun autolla. Kartan luovutus ja emitluku on myös ankkureille. Karttojen luovutuksesta takaisin kilpailijoille kerrotaan kuulutuksessa.

Toiminta lähdön jälkeen: K-pisteelle matkaa n. 100 m tien vartta. Olkaa varovaisia tienvarteen kääntyessänne. Pohja on pyritty tarkkaan raivaamaan. Radoilla on hajontoja. Olkaa tarkkoja leimauksessa ja rastinotossa erityisesti hiekkakuoppien maastoissa.

Puffetti: Kilpailupaikalla on Valkolan kyläyhdistyksen järjestämä puffetti.

Kilpailumaasto: Kilpailumaasto on pääosin mukavaa ja nopeaa kangasmaastoa. Ks. valvojan lausunto.

Kartta: Tulostekartta 5/2019, kartan koko A4. Mittakaava 1: 10 000 ja käyräväli 5m.

Kilpailun seuraaminen: Yleisöllä on mahtavat mahdollisuudet seurata viestiä erilliseltä paikalta kilpailukeskuksesta 100 m koilliseen. Huom. hiekkakuopan reunan nauhan toiselle puolelle ei saa mennä.

Pukeutuminen ja pesu: Pukeutuminen kenttäolosuhteissa. Ei pesua. Kilpailukeskuksesta kilometrin pohjoiseen on hyvä uimapaikka Valkolan tien varrella järven pohjoispäässä.

Kilpailijan vastuu: Suunnistaja osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan.

Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja: Juha Niemistö 0407664341, Ratamestarit: Juha Lehtimäki (kartan viimeistely) 0407199234 ja Kari Puurunen 0407082257. Kilpailun valvoja Juha Tolonen. 0400344744. Tulosyksikön vastaava Pasi Lehtimäki, infon vastaava Kari Puurunen, lähtö- ja maalivastaava Petri Alvoittu, liikenteenohjausvastaava Kalevi Lahtonen. Kuulutus: Jari Liuha ja avustajat.