You are hereJuhlarogaining 25.6.2014

Juhlarogaining 25.6.2014


[Tapahtumakutsu] [Ilmoittautuneet] [Tulokset]


Aika ja paikka: Keskiviikkona 25.6.2014. Vihtavuori, Ficote Oy:n piha-alue St1 huoltoaseman takana. Opastus tieltä 637 Vihtavuoren risteyksestä.

 

Säännöt ja sarjat

Tapahtuman tyyppi: Yhteislähtöinen pistekilpailu, jossa ei ole ratoja, vaan osallistujat keräävät pisteitä kisan suoritusaikana löydetyistä rasteista, joita voi etsiä vapaassa järjestyksessä.

Sarjat: Kaksi sarjaa: henkilökohtainen kisa sekä joukkuekisa 2-4 hengen joukkueille. Molemmissa voi lähteä liikkeelle tosissaan tai rennossa retkeilyhengessä.

Rastit ja niiden pisteytys: Rastit on merkitty normaaleilla valko-oransseilla rastilipuilla. Kartassa näkyy jokaisen rastin numerokoodi, jonka viimeinen numero ilmoittaa rastista saatavan pistemäärän. Poikkeuksena on nolla, josta saa 10 pistettä. Koodi 78 antaa siten 8 pistettä ja koodi 80 antaa 10 pistettä.

Leimausjärjestelmä: Kisassa käytetään sähköistä emit-leimausta. Järjestäjillä on rajallinen määrä emit-kortteja, joita vuo vuokrata. Vuokra on 2 €.

Suoritusajat: Henkilökohtaisessa kisassa 1,5 tuntia, ryhmäkisassa 2 tuntia

Vastuut: Osallistujat toimivat omalla vastuullaan eikä heitä ole järjestäjien puolelta vakuutettu. Hätään joutuneita on autettava.

 

Ilmoittautuminen ja maksut 

Ilmoittautuminen: Ennakkoilmoittautuminen 18.6. mennessä sähköpostitse pmlehtim(at)gmail.com muodossa: Joukkueen/kilpailijan nimi; emit-numero tai ´vuokra´; puhelinnumero; joukkueen jäsenten nimet. Esim:

Joukkue: Eksyjät; 85678; 0400-123456; Erkki Eksyjä, Eeva Eksyjä; Emilia Eksyjä
Henkilö: Sirpa Suunnaton; vuokra; 050-765 4321

Osallistumismaksu: Ennakkoilmoittautujille 10 € / henkilö, alle 16-vuotiaat joukkueen jäsenet maksutta. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä tilille FI22 5221 2240 0068 98. Viestikenttään merkitään kilpailijan nimi / joukkueen nimi. Maksuun sisällytetään kaikkien joukkueen jäsenten osallistumismaksut sekä mahdollinen emit-vuokra. Liikunta- tai kulttuuriseteleillä maksavat voivat hoitaa maksun paikan päällä klo 16.30 - 17.00.

Jälki-ilmoittautuminen: Jälki-ilmoittautumismaksu on 15 €/henkilö. Ilmoittautumisia otetaan paikan päällä vastaan klo 16 - 17 välillä niin kauan kuin karttoja, vuokra-emittejä tai muita resursseja riittää. Maksuvälineeksi käyvät vain käteinen raha tai liikuntasetelit.

 

Aikataulut 

Neuvonta: Järjestäjiltä saa paikan päällä klo 16 alkaen ohjeita kaikista suunnistukseen ja järjestelyihin liittyvistä kysymyksistä. Oppaina toimivat järjestäjät tunnistaa keltaisista liiveistä. Karttamerkkien selitykset on painettu karttaan.

Karttojen jako: Lähtöalueelle saa siirtyä klo 17.00. Kartan saa tuolloin tutustuttavaksi.

Yhteislähtö: Klo 17.30

Jälkilähtijät: Mukaan päästetään myös yhteislähdön jälkeen paikalle tulleita ennakkoilmoittautuneita, mutta myöhästymisaikaa ei hyvitetä vaan myöhästyjälle jää vähemmän aikaa rastien hakemiseen.

Maalin sulkeminen: Maali suljetaan klo 20.00, sen jälkeen saapuneiden tuloksia ei noteerata

 

Kartat 

Sisällöt ja mittakaavat: Kaksipuolinen, A3 kokoinen kartta muovisuojuksessa. Etupuolella olevassa kartassa (1:20 000) on koko kilpailualue ja karttaan on merkitty ne kaksi aluetta, joista on kääntöpuolella suunnistuskartat (1:10 000). Peruskartasta löytyvät lähtö, maali ja kaikki ne rastit, jotka eivät sijoitu suunnistuskarttojen alueelle. Kääntöpuolen suunnistuskartoissa ovat kyseisten karttojen alueilla sijaitsevat rastit.

 

Tulokset ja ajanotto 

Paremmuus: Paremmuus ratkaistaan vain pistemäärän ja ajan perusteella. Saman pistemäärän keränneistä paremman ajan saavuttanut voittaa. Jos osallistuja ei ehdi maaliin annetussa kilpailuajassa, vähennetään häneltä kaksi pistettä jokaiselta alkavalta yliaikaminuutilta.

Tulosten julkistus: Tuloksina julkaistaan osanottajien pisteet, sakkopisteet ja aika. Osanottajat saavat lisäksi emit-tulosliuskan. Tulokset julkaistaan Vihtavuoren Pamauksen nettisivuilla www.vihtavuorenpamaus.net tapahtuman jälkeen.

 

Varusteet 

Pakolliset varusteet: Yksi emit-kortti per joukkue. Kompassi on hyvin suositeltava. Muu varustus niin, että tietää varmuudella selviävänsä takaisin maaliin. Turvallisuussyistä suositellaan matkapuhelinta, johon on tallennettu kilpailun aikana päivystävä järjestäjien numero (040 - 50 60 471).

Kielletyt varusteet: Paikkatietoa välittävien elektronisten laitteiden käyttö on kielletty.

 

Peseytyminen ja WC

Peseytymismahdollisuutta ja wc:tä ei ole (iltarastikäytäntö).


Ravitsemuspalvelut 

Maksutta ja rahalla: Kilpailukeskuksessa on buffet, jossa on osallistujille maksutta tarjolla mehua ja pullaa, sekä ostettavissa muita tuotteita. Palveluja voi käydä nauttimassa myös kesken kilpailun, ja jatkaa sen jälkeen rastien etsimistä. Kilpailukeskuksen vieressä on huoltamon baari, jonka palveluita voi halutessaan käyttää.

 

Maaston käyttö 

Metsämaa ja polut: Metsiä, polkuja ja ajouria voi käyttää vapaasti. Hakkuuaukot, joissa on hiljattain istutettu taimikko, tulee kiertää, vaikka niitä ei olisi merkitty kieltoalueiksi

Tiet: Käytettäessä tienpiennarta kulkuväylänä on noudatettava kaikkia jalankulkijoiden liikennesääntöjä. Radan, katujen ja teiden ylityksessä on noudatettava äärimmäistä varovaisuutta.

Kiellot: Viljelyssä tai laitumena olevia peltoja tai talojen pihapiirejä ei saa käyttää. Laukaa-Jyväskylä-tien poikki ei saa kulkea muualta kuin alikulkujen kautta, jotka on merkitty karttaan. Ratapenkalla ei saa kulkea. Violetilla pystyviivoituksella karttaan merkittyjen alueiden käyttö on kielletty. Kieltojen rikkominen johtaa hylkäykseen.

 

Toiminta kisassa 

Emit-kortin nollaus: Emit-kortti nollataan lähtöalueella käyttämällä korttia 0-leimasimessa. Nollaus poistaa kortista kaikki vanhat tiedot, jotta uudet tulokset rekisteröityvät oikein.

Lähtö: Kilpailukeskuksessa on nauhalla erotettu lähtöalue, jonne saa siirtyä, kun järjestäjä antaa luvan. Kartat jaetaan lähtöalueelle siirryttäessä. Lähtöalueelle mennyt ei saa poistua sieltä ennen kilpailun alkua.

Maaliintulo: Maaliin tultaessa tehdään maalileimaus ja luetaan emit-kortti tulospalvelussa.

Keskeytys: Jokaisen sellaisenkin osallistujan, joka lopettaa kesken kilpailuajan eikä halua tulosta, on tultava ilmoittautumaan järjestäjille ennen pois lähtöään.

 

Palkinnot 

Muistomitali: Tapahtumaan osallistuneille jaetaan muistomitali

Parhaat: Henkilökohtaisen kilpailun paras nainen ja mies sekä paras joukkue palkitaan.

Arvontapalkinnot: Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan erikoispalkintoja.